nederland

Eis: vier jaar cel voor Yasmine M.

Door ANP - 28 april 2016

ALKMAAR (ANP) – Yasmine M. (31) uit Alkmaar, moeder van drie dood gevonden baby’s, moet voor het doden van een van haar pasgeboren kinderen en het wegmaken van drie babylichaampjes vier jaar celstraf krijgen, waarvan een jaar voorwaardelijk. Dit eiste aanklaagster Judith Hendriks donderdag voor de rechtbank in Alkmaar.

Aan de voorwaardelijke straf moet een proeftijd van tien jaar worden gekoppeld. In die periode moet M. onder toezicht komen te staan voor controle op eventuele zwangerschappen. Ook moet zij verplicht worden behandeld aan een persoonlijkheidsstoornis.

M. werd afgelopen najaar aangehouden nadat in Heerhugowaard twee babylijkjes waren gevonden. Later bleek ook een dode baby die eind 2014 in een Alkmaars park was gevonden van haar. De dode baby’s waren alle drie meisjes: Skye, Caitlyn en Angelina. Ze heeft verklaard niet gemerkt of geweten te hebben dat ze zwanger was.