nederland

Enorme operatie tegen drugscriminelen Brabant

Door ANP - 04 april 2016

BEST (ANP) – De opsporingsdiensten zijn maandagochtend vroeg begonnen met een enorme operatie tegen drugscriminelen. Er worden invallen gedaan op honderd locaties, vooral in Noord-Brabant. De autoriteiten verwachten tientallen aanhoudingen te kunnen verrichten, maar hebben drie hoofdverdachten in beeld.

De ruim 1500 medewerkers van onder meer de fiscale opsporingsdienst FIOD, Defensie, politie en het Openbaar Ministerie zijn mogelijk nog de hele dag in touw. De operatie moet meer inzicht geven in criminele netwerken in het zuiden van Nederland.

Aan de operatie ging een onderzoek van ruim 2,5 jaar vooraf naar de handel in en productie van amfetamine. Onder de dekmantel van een party-verhuurbedrijf verzamelden zich volgens de politie tientallen verdachten in het Brabantse Best. ,,Ze maakten afspraken over de handel in en productie van synthetische drugs.”

Nader onderzoek

De ontmoetingsplek is afgeluisterd en in de gaten gehouden door de politie. De afgelopen jaren bezochten zo’n 700 mensen de locatie. Zij worden volgens de politie allemaal onder de loep genomen. Uit nader onderzoek moet blijken wie zich schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten.

Dankzij de observatie van het bedrijf in Best konden tientallen onderzoeken en interventies worden uitgevoerd. De politie gebruikte de verzamelde informatie onder meer om drugslabs op te rollen, aanhoudingen te verrichten en om wapenvondsten te doen.