nederland

Familie Van U. spreekt van ‘domper’

Door ANP - 13 april 2016

ROTTERDAM (ANP) – De familie van Bart van U. spreekt van een ‘forse domper’, nu Van U. niet de cel in hoeft voor het doodsteken van oud-minister Els Borst en zijn zus Loïs. ,,Het is moeilijk emotioneel aanvaardbaar”, reageert ze in een verklaring.

Van U. werd woensdag alleen tot tbs met dwangverpleging veroordeeld omdat de rechters vinden dat de misdrijven hem niet zijn aan te rekenen. Dit vanwege zijn psychische stoornis.

De familie van Van U. hoopt dat het Openbaar Ministerie in hoger beroep gaat. Met enkel tbs ontkomt Bart van U. aan ,,zijn verdiende straf”, vinden de nabestaanden. Ze wensen ook de familie Borst ,,alle sterkte toe”.

De rechters vinden Van U. ,,psychisch ernstig ziek en daardoor extreem gevaarlijk”. De rechtbank schat in dat hij jarenlang behandeld moet worden.