nederland

FNV dreigt met acties beveiligers op Schiphol

Door ANP - 08 april 2016

UTRECHT (ANP) – Vakbond FNV wil dat Schiphol snel maatregelen neemt om de werkdruk van beveiligers op Schiphol te verlichten. Als er op 26 april geen goede afspraken liggen tussen het luchthavenbedrijf, de beveiligingsfirma’s en de bonden, dan dreigen acties.

,,Beveiligers hebben al vele malen aangegeven dat hoge werkdruk leidt tot vermoeidheid en afnemende alertheid”, zei FNV-bestuurder Tanja Schrijver vrijdag. ,,Daardoor nemen de veiligheidsrisico’s toe en dat is in het huidige tijdsgewricht onaanvaardbaar.”

FNV wijt de problemen aan de ,,extreme marktwerking” op Schiphol. Daardoor staan de arbeidsvoorwaarden en – omstandigheden van beveiligers onder druk. De bond roept het luchthavenbedrijf op zijn verantwoordelijkheid als opdrachtgever te nemen.