nederland

Groen licht voor minder vluchtelingen Crailo

Door ANP - 19 april 2016

HAARLEM (ANP) – Honderden vluchtelingen kunnen worden opgevangen bij de buurtschap Crailo, tussen Hilversum, Bussum en Laren. Niets staat de komst van de opvang in de weg, concludeert de provincie Noord-Holland dinsdag na onderzoek. Maar het worden wel minder dan eerst gepland, namelijk maximaal zeshonderd mensen.

Eerder was sprake van 800 tot 1200 vluchtelingen in Crailo, maar de gemeenten zagen dat niet zitten, vanwege het draagvlak onder omwonenden. Daarom is nu besloten dat zeshonderd vluchtelingen in Crailo worden opgevangen en zeshonderd vluchtelingen op andere plekken in de Gooi- en Vechtstreek..

Op het terrein, een voormalig asielzoekerscentrum, is al een crisisopvang. Daar zijn ongeveer honderd vluchtelingen gehuisvest. Vanaf 1 mei wordt dat uitgebreid naar driehonderd vluchtelingen. In de eerste helft van 2017 moet het maximale aantal van zeshonderd bewoners bereikt zijn. De opvang moet tien jaar openblijven. Daarna wordt het terrein teruggegeven aan de natuur.