nederland

GroenLinks wil ‘paradijsbelasting’

Door ANP - 08 april 2016

DEN HAAG (ANP) – GroenLinks doet nieuwe voorstellen tegen belastingontduiking, met name via zogenoemde belastingparadijzen. De partij strijdt al langer tegen belastingontduiking, maar met de ‘Panama Papers’ is voor haar nu de maat helemaal vol.

Zo moet er een ‘paradijsbelasting’ komen op geld dat vanuit Nederland naar zulke fiscaal vriendelijke oorden gaat. GroenLinks wil ook dat er sancties komen tegen belastingparadijzen die weigeren openheid te geven over het geld dat daar is ondergebracht.

Ook moet het toezicht worden verscherpt op kantoren die brievenbus-bv’s opzetten. De straffen voor dergelijke trustkantoren die in de fout gaan, moeten strenger worden.

Ten slotte moeten de eigenaren van brievenbus-bv’s openbaar worden, aldus GroenLinks.