nederland

Grote drukte op jubileumfeest Van Abbe

Door ANP - 18 april 2016

EINDHOVEN (ANP) – Met een marathonopenstelling van 80 uur heeft het tachtigjarige Van Abbemuseum in Eindhoven de afgelopen dagen zijn jubileumfeest gevierd. De doorlopende openingstijden waren zo in trek dat in die 80 uur ruim 4300 bezoekers de kassa passeerden, 4,5 keer zo veel als gewoonlijk op vergelijkbare dagen. De gratis openstelling in verband met de Museumweek was daar zondag mede debet aan.

Hoogtepunt was volgens een woordvoerster van het jarige museum de overnachting van veertig basisscholieren, die rond middernacht met een zaklamp een rondleiding langs de kunstwerken kregen. Veel bezoekers vonden het volgens haar interessant om de collectie ook eens in de avond en nachtelijke uren te bezichtigen. In het jubilerende museum konden verder yogalessen worden gevolgd en kon er worden ontbeten.