nederland

Hennis verspreidt brief zoontje dode militair

Door ANP - 09 april 2016

DEN HAAG (ANP) – ,,Mag ik jullie wat vragen over papa?” Dat staat in een brief van het 8-jarige zoontje van een in Afghanistan omgekomen militair. Hij wil meer weten over zijn vader en de brief is zaterdag via Twitter verspreid door minister Jeanine Hennis van Defensie.

Militair Rob Donkers stierf in 2007 op missie in Afghanistan. Zijn zoontje Stan vraagt aan familie, vrienden en collega’s van Rob onder meer: ,,Wat vond papa leuk, hield papa van dieren en deed hij het op school goed?” Stan, die zijn zijn vader nooit heeft gekend, is behalve naar verhalen ook op zoek naar foto’s en filmpjes.

Hennis heeft een foto van de brief gemaakt en op haar Twitteraccount gezet. ,,Op verzoek. Follow-up zeer welkom”, schrijft ze.