nederland

Huizen bevingsgebied lastig te verkopen

Door ANP - 04 april 2016

DEN HAAG (ANP) – Huizen in het ‘aardbevingsgebied’ in Groningen worden maar moeizaam verkocht. In vergelijking met andere gebieden in de provincie staan meer woningen te koop en ze staan ook langer te koop. Gemiddeld stonden te koop staande woningen eind vorig jaar 540 dagen te koop in het bevingsgebied, tegen zo’n 430 dagen in een vergelijkbaar gebied in de provincie. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek maandag.

Het bureau deed eerder al onderzoek tot en met het tweede kwartaal van 2015. Nu is gekeken naar de periode tot en met 31 december. Met uitzondering van de verkoopprijzen, waar het verschil niet zo groot is, ontwikkelen andere onderzochte indicatoren zich minder in het aardbevingsgebied dan in het andere gebied, het zogenoemde referentiegebied.