nederland

Jaren celstraf geëist tegen ‘nepagenten’

Door ANP - 08 april 2016

ARNHEM (ANP) – Twee mannen hebben vorig jaar op meerdere plekken in het land bejaarden van sieraden en ruim twee ton aan contanten beroofd door zich voor te doen als agenten. De officier van justitie eiste vrijdag voor de rechtbank in Arnhem zes jaar en vijf jaar en tien maanden tegen de twee verdachten.

De mannen gingen volgens justitie langs bij oudere mensen en deden met valse passen of ze rechercheurs waren. De bewoners kregen te horen dat hun woning op een inbrekerslijst zou staan en werd gevraagd te laten zien hoe hun kostbaarheden waren opgeborgen. Als geld of spullen tevoorschijn kwamen, gingen ze ermee vandoor.

Hoogtepunt was een ‘vangst’ van 120.000 euro in Breda, aldus het OM. Het werkterrein van de 51-jarige man uit Renkum en de 41-jarige man zonder vaste woonplaats lag in de provincies Gelderland, Overijssel, Drenthe, Brabant en Limburg.

De twee hebben zich volgens het OM ook schuldig gemaakt aan witwassen en valsheid in geschrifte.