nederland

Jonge Urker nog steeds vermist

Door ANP - 11 april 2016

URK (ANP) – Ook maandag is nog steeds niet duidelijk waar de sinds vrijdagavond vermiste zeventienjarige Jan Baarssen uit Urk is gebleven. De tiener was in de nacht van vrijdag op zaterdag naar een bootfeestje geweest, maar is daarvan niet teruggekeerd. Op de website van de politie is een uitgebreid signalement van de jongen geplaatst.

In de Urkervaart wordt maandagavond gezocht naar de jongen omdat daar in het riet een schoen is gevonden, meldt Omroep Flevoland. De zoektocht trekt veel bekijks, ook burgemeester Pieter van Maaren staat langs de kant, aldus de regionale zender.

Het hele weekend is er naar hem gezocht, zowel in het water van de Zuidermeertocht waar het feestje was, als in lege schuren en woningen. Maar de zoektocht bleef zonder resultaat.