nederland

Kabinet: na 23 juni duidelijkheid verdrag

Door ANP - 13 april 2016

DEN HAAG (ANP) – Het kabinet wil ,,heel snel” na 23 juni een antwoord geven op de vraag of het omstreden Europese verdrag met Oekraïne doorgaat of niet. De regering van VVD en PvdA wil de kwestie over het Britse referendum heen tillen dat gaat over verblijf in de Europese Unie.

Dat zei premier Mark Rutte woensdagavond tijdens een debat in de Tweede Kamer over het Oekraïne-referendum, waarbij een meerderheid nee zei tegen het verdrag. De regering wil eerst gesprekken voeren met onder meer Brussel en de grieven van de nee-stemmers aankaarten.

Als het overleg de komende maanden niet leidt tot een voorstel dat voor het kabinet en een belangrijke meerderheid in de Kamer acceptabel is, dan wordt er niet geratificeerd, aldus Rutte. Hij noemde dat ,,volstrekt zonneklaar”.