nederland

KNVB blij met kordate optreden voetbalouders

Door ANP - 18 april 2016

ZEIST (ANP) – De KNVB is blij met de mensen die zaterdag gezamenlijk ingrepen toen bij een voetbalwedstrijd in Den Hoorn de scheidsrechter met een mes werd bedreigd. In een reactie spreekt de voetbalbond zondag waardering uit ,,voor het kordate optreden van de verenigingen, ouders en andere betrokkenen bij het incident.”

Bij de pupillenwedstrijd tussen de E5 van Den Hoorn en de E4 van Haaglandia (spelers in de leeftijd van 9 en 10 jaar) kwam zaterdag een 39-jarige man het veld oplopen nadat hij al een paar opmerkingen gemaakt had tegen de scheidsrechter. Hij trok een mes en probeerde de arbiter te steken. De scheidsrechter kon dit ontwijken maar kreeg wel een klap tegen zijn hoofd.

De dader werd overmeesterd door andere toeschouwers. Een persoon raakte daarbij lichtgewond.