nederland

Koenders wil meer hulp EU voor Griekenland

Door ANP - 09 april 2016

DEN HAAG (ANP) – Minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) vindt dat de EU-landen meer moeten meer doen om Griekenland te helpen bij de opvang en registratie van migranten en de hervestiging van vluchtelingen. De bewindsman zei dat zaterdag na een bezoek aan Athene, waar hij met vijf Europese collega’s een registratiecentrum bezocht.

,,Griekenland is voor een bijzonder zware uitdaging gesteld”, wees Koenders op de situatie sinds de nieuwe terugkeerregels van de EU van kracht zijn.

Volgens de minister zijn er genoeg mogelijkheden voor lidstaten om bij te springen. ,,De politie heeft ondersteuning nodig, er is een tekort aan tolken, rechters en juridische adviseurs, maar er kan ook simpelweg hulp geboden worden in de vorm van logistieke ondersteuning, voedsel of spullen.”