nederland

Kort geding ‘gluurverhoging’ niet-ontvankelijk

Door ANP - 04 april 2016

AMSTERDAM (ANP) – Het kort geding van de Woonbond tegen de Belastingdienst over de ‘gluurverhoging’ is door de rechtbank Amsterdam niet-ontvankelijk verklaard. De rechtbank vindt dat de zaak voorgelegd moet worden aan de bestuursrechter in plaats van de burgerrechter.

De Woonbond wilde een eind maken aan de verstrekking van inkomensgegevens van huurders aan verhuurders. Op basis van die gegevens is de huur van veel mensen verhoogd, de zogenoemde ‘gluurverhoging’. Onlangs bepaalde de Raad van State dat de verstrekking van die gegevens onrechtmatig was, maar volgens de Woonbond is er niets veranderd.

Veel mensen betalen volgens de Woonbond nu een maandhuur die meer dan 100 euro hoger ligt dan drie jaar geleden, aldus de bond.