nederland

Luchtvaart eist strengere regels voor drones

Door ANP - 22 april 2016

DEN HAAG (ANP) – Alle onbemande vliegtuigjes moeten worden geregistreerd, zodat in geval van misbruik de eigenaar kan worden herleid. Dat is een van de eisen in een brandbrief van luchtvaartmaatschappijen en -organisaties, die vrijdag is verstuurd naar het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Volgens de ondertekenaars van de brief, waaronder KLM en de Schiphol Group, vormt het huidige gebrek aan regels een gevaar voor de bemande luchtvaart. Behalve voor registratie pleiten de opstellers van de brief voor een verplicht brevet en meer voorlichting over de risico’s van onbemande vliegtuigen. Ook moeten er meer handhavers komen en willen ze dat er technische beperkingen worden ingebouwd, zodat drones niet bij luchthavens of boven een bepaalde hoogte kunnen vliegen.