nederland

Meeste onderwijsbestuurders declareren netjes

Door ANP - 02 april 2016

HILVERSUM (ANP) – Bestuurders van hogescholen, mbo’s en grote koepels in het basis- en middelbaar onderwijs zijn over het algemeen sober bij hun persoonlijke declaraties. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws naar de bonnetjes van 150 instellingen.

Volgens de wet hoeven niet alle scholen mee te werken, maar toch leverde ruim 90 procent een overzicht van de bestuursdeclaraties. Opvallende was die van een oud-bestuurder van Onderwijsgroep Noord. Hij declareerde 20.000 euro voor diners, overnachtingen en lunches. Volgens de raad van toezicht was dat doelmatig omdat hij een complexe organisatie moest leiden.

Verder volgde een bestuurder van het Zwolse Windesheim (hbo) voor 30.000 euro twee cursussen in Peking en de VS, inclusief een toeristische treintocht van anderhalve dag. De school vindt de cursussen belangrijk voor zijn ontwikkeling.

Iemand tipte RTL Nieuws over ex-InHolland-topman Doekle Terpstra. Hij declareerde de taart die hij op zijn verjaardag trakteerde. Terpstra stort het geld terug, laat InHolland weten.