nederland

Meldpunt voor ex-MIVD’ers na publicatie namen

Door ANP - 01 april 2016

DEN HAAG (ANP) – Het ministerie van Defensie heeft een meldpunt ingericht voor oud-medewerkers van de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) omdat hun namen op internet zijn verschenen. Dat heeft minister Jeanine Hennis (Defensie) vrijdag op Kamervragen laten weten.

De oud-medewerkers kunnen bij het meldpunt terecht voor vragen en advies. ,,Indien er dreigingen ontstaan, zullen passende maatregelen worden genomen”, schrijft de bewindsvrouw. Er zijn nog geen gevallen bekend van bedreiging, voegt ze eraan toe.

Hun namen kwamen in de openbaarheid nadat Stichting Argus exemplaren van het MIVD-personeelsblad Ingelicht op zijn website had geplaatst. Defensie had het blad aan de stichting gegeven. Maar de namen van de medewerkers waren niet zwart gemaakt. Volgens het ministerie is er geen fout gemaakt omdat het personeelsblad niet geheim was en breed binnen Defensie is verspreid.