nederland

Nieuwe ontwikkelingen in moordzaak Eindhoven

Door ANP - 11 april 2016

EINDHOVEN (ANP) – De politie heeft een zwarte BMW in beslag genomen, die mogelijk betrokken was bij de moord op Tommie van den Burg in april vorig jaar. Van den Burg werd doodgeschoten bij het Van der Valkhotel in Eindhoven.

Surveillerende agenten zagen de auto, waar de politie al langere tijd naar opzoek was, maandag in Tilburg rijden. De bestuurster is geen verdachte en daarom niet aangehouden, meldt de politie. De auto is voorzien van valse kentekenplaten. De politie noemt de vondst van de BMW een ,,belangrijke ontwikkeling”, omdat de recherche nu gerichter onderzoek kan doen.

De politie doet ook een nieuwe oproep aan getuigen die zich nog niet hebben gemeld. De recherche heeft het afgelopen jaar al zo’n dertig tips ontvangen. Voor de gouden tip heeft justitie een beloning van 15.000 euro uitgeloofd.