nederland

Nog twee verdachte Feyenoordfans melden zich

Door ANP - 08 april 2016

ROTTERDAM (ANP) – Nog twee Feyenoordfans hebben zich bij de politie gemeld nadat beelden waren getoond van ongeregeldheden voorafgaand aan de wedstrijd van Feyenoord tegen Roda JC in februari. Het zijn een 29-jarige man uit Ter Aar en een 37-jarige man uit Nieuwveen, meldde de politie vrijdag.

In het televisieprogramma Opsporing Verzocht waren dinsdag beelden te zien van de rellen. Diverse verdachten hebben zich de afgelopen dagen zelf gemeld bij de politie.

Voor de ontmoeting tussen Feyenoord en Roda werden 326 mensen ingesloten, na een protestactie van ontevreden Feyenoordsupporters. Een tweede groep fans wilde de ingeslotenen ontzetten en gebruikte daar geweld bij. Stewards van Feyenoord probeerden de actie te voorkomen. Sommigen van hen werden geslagen en geduwd. Het protest was gericht tegen het bestuur van Feyenoord.