nederland

Opnieuw reorganisatie bij winkelketen Blokker

Door ANP - 15 april 2016

AMSTERDAM (ANP) – De winkels van Blokker gaan volledig op de schop. De keten schrapt nog eens 390 arbeidsplaatsen, bovenop de 390 banen waar een jaar geleden al geen plek meer voor was. Ook gaat Blokker in de komende twee jaar 450 van zijn bijna 600 filialen radicaal ombouwen.

Volgens de nieuwe topman van de onderneming, Rob Heesen, zijn de ingrepen die vorig jaar al zijn gedaan ,,niet ingrijpend genoeg”. Hij gaat de indeling van de winkels aan een complete metamorfose onderwerpen. Zelfs het bekende en oude oranjegeblokte logo moet er aan geloven.

De letters op gevels van Blokker zullen volgens Heesen, die in oktober vorig jaar aantrad, voortaan een modernere uitstraling krijgen. Ook komt Blokker met een eigen huismerk, onder meer voor handdoeken en beddengoed. Verder wordt de webshop vernieuwd, in combinatie met een nieuwe webshopdienst in de winkels. Met de ingrepen is een investering gemoeid van in totaal ruim 100 miljoen euro.

Besparen

,,De wereld verandert snel. We moeten scherpere keuzes maken”, zo onderbouwde Heesen de veranderingen. Volgens de directeur zijn ze ,,echt nodig” om ,,concurrerend en flexibel” te blijven. ,,De resultaten moeten beter en de kosten moeten lager.” Heesen denkt onder meer te kunnen besparen door op rustige dagen minder winkelpersoneel in te zetten.

De eerste ‘nieuwste Blokker’ opende overigens vrijdag al meteen de deuren, in de Amsterdamse Bilderdijkstraat. Bij de keten werken in totaal circa 7000 mensen.