nederland

Opnieuw werkstraffen voor leiding Chemie-Pack

Door ANP - 22 april 2016

DEN BOSCH (ANP) – Drie leidinggevenden van het bedrijf Chemie-Pack zijn vrijdag in hoger beroep veroordeeld tot werkstraffen oplopend tot 216 uur. De directeur en de veiligheidscoördinator kregen daarnaast ieder zes maanden voorwaardelijke celstraf en een beroepsverbod van twee jaar. De productieleider kreeg 162 uur werkstraf en vier maanden voorwaardelijk.

Het gerechtshof in Den Bosch houdt de drie verantwoordelijk voor het niet goed naleven van de vergunning en de slechte veiligheidscultuur bij het bedrijf. Het bedrijf zelf krijgt een boete van 730.000 euro.

Door de slechte veiligheid kon in januari 2011 een enorme brand ontstaan op het terrein van Chemie-Pack in Moerdijk, waar grote hoeveelheden chemicaliën waren opgeslagen.