nederland

Overleg over aanpak bedreiging moskeeën

Door ANP - 25 april 2016

DEN HAAG (ANP) – Meerdere landelijke en lokale moslimorganisaties spreken dinsdag met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) over de dreiging die moskeeën ervaren.

Volgens het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) is het de bedoeling tot een gemeenschappelijk aanpak te komen over de wijze waarop de islamitische gebedshuizen moeten worden beveiligd. Moskeeën krijgen geregeld te maken met bedreigingen, zoals in februari een brief met hakenkruis die voor ophef zorgde.

Voorzitter Rasit Bal van het CMO hoopt met de NCTV ,,een gemeenschappelijke taal” te kunnen ontwikkelen over de manier van beveiligen. ,,Niet op basis van incidenten, maar structureel.” Hij wijst daarbij op de beveiliging van Joodse objecten.