nederland

Overtreding drones mogelijk hoger bestraft

Door ANP - 22 april 2016

DEN HAAG (ANP) – Staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) gaat kijken of de straffen voor overtredingen met recreatieve drones hoog genoeg zijn. Ze gaat daarvoor overleggen met het ministerie van Veiligheid en Justitie. Dat schrijft de bewindsvrouw vrijdag aan de Tweede Kamer.

Ze scherpt de regels voor het gebruik van de onbemande vliegtuigjes aan. Ze mogen straks maximaal 50 meter hoog vliegen en maximaal 100 meter ver. Deze recreatieve drones moeten ook op 50 meter afstand van bebouwing, mensenmenigten en wegen blijven.

Verder komt de bewindsvrouw met een voorlichtingscampagne om gebruikers van drones te wijzen op de geldende regels. Er komt een radiocampagne, advertenties in bladen en reclameposters op straat. Aanleiding voor de extra voorlichting is een recent incident met een drone bij Schiphol.