nederland

Panama Papers: Wiebes verwacht ,,heel veel”

Door ANP - 05 april 2016

DEN HAAG (ANP) – De affaire rond de zogenoemde Panama Papers kan de Nederlandse schatkist ,,heel veel” gaan opleveren. Dat zei staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) dinsdag in de Tweede Kamer. Hij reageerde op onthullingen in media over de praktijken van rijke personen, ook Nederlanders, om geld via Panama weg te sluizen.

De bewindsman sluit niet uit dat het om belastingontduiking en fraude gaat, en niet slechts om belastingontwijking. Ook is het opvallend dat het juist niet alleen grote ondernemingen betreft die internationaal opereren (multinationals), aldus Wiebes.

De bewindsman verwacht over ongeveer twee maanden over de miljoenen documenten (papers) te kunnen beschikken. Een speciaal team van de Belastingdienst gaat zich over de informatie buigen. Volgens Wiebes ging bij de dienst een ,,kleine juichkreet” op na de onthullingen in onder meer de kranten Trouw en Het Financieele Dagblad.