nederland

Partijen overleggen over lot minister

Door ANP - 07 april 2016

DEN HAAG (ANP) – Het debat met minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) is donderdagmiddag geschorst om partijen de tijd te geven zich te beraden. Hij ligt flink onder vuur van de oppositie in de politieke nasleep van de aanslagen in Brussel.

Volgens D66-leider Alexander Pechtold zal zijn fractie bekijken of er door de bewindsman ,,genoeg lessen zijn getrokken”. Hij verbaasde zich erover dat ook weer in dit debat nieuwe zaken over de aanslagpleger El Bakraoui boven water kwamen. Maar Pechtold wil ook af van het beeld ,,dat je in inlichtingenwerk geen fouten mag maken”.

,,Is de veiligheid in goede handen bij deze minister?” Die vraag stelt de fractie van GroenLinks zich, zei Jesse Klaver. ,,We moeten afwegen hoe we hier mee omgaan.”