nederland

Paus spreekt Nederlanders toe in Rome

Door ANP - 15 april 2016

UTRECHT (ANP) – Paus Franciscus spreekt 15 november Nederlandse pelgrims toe die dan in Rome zijn voor de afsluiting van het Heilig Jaar van de Barmhartigheid. Katholieken uit de hele wereld gaan dan op bedevaart naar Rome.

Na afloop van de gezamenlijke Eucharistieviering in de Sint-Pieter zal de paus dan de naar verwachting meer dan duizend Nederlandse bedevaartgangers toespreken, meldde het Rooms-Katholieke Kerkgenootschap in Nederland vrijdag.

,,We zijn bijzonder blij en dankbaar met de toezegging van de paus om ons in Rome te willen toespreken”, zegt kardinaal Wim Eijk. ,,Dit geeft ons een speciale en extra reden om ernaar uit te zien. Ik hoop dat nu nog meer gelovigen zich bij de verschillende bedevaarten vanuit Nederland aansluiten, om samen de stadhouder van Christus op aarde te ontmoeten.”