nederland

Pechtold: het blijft schrijnend

Door ANP - 13 april 2016

DEN HAAG (ANP) – ,,Het is van groot belang dat bij misdaden die maatschappelijk zoveel impact hebben, recht gesproken wordt en dat de dader z’n straf krijgt. Ik hoop in de eerste plaats dat de uitspraak van de rechter familie en nabestaanden van zowel Els Borst als de zus van de dader helpt in de verwerking van het verlies van hun dierbaren.” Zo reageert D66-voorman Alexander Pechtold op de tbs voor Bart van U., die Pechtolds partijgenote Els Borst ombracht, net als een eigen zus.

,,Als Minister van Staat was Els een voorbeeld voor velen. Dat zij om het leven is gebracht vanwege haar pionierswerk in politiek en samenleving is onverteerbaar”, aldus Pechtold. ,,Eerder is komen vast te staan dat deze gruwelijke moorden voorkomen hadden kunnen worden, omdat Bart van U. eerder vast had kunnen zitten. Dat blijft voor mij en mijn partij een schrijnend feit.”