nederland

Politici afwachtend na exitpoll

Door ANP - 06 april 2016

DEN HAAG (ANP) – Politici zijn in hun eerste reacties op de exitpoll over het Oekraïne-referendum voorzichtig. Ze zijn wel duidelijk over de uitslag. D66’er Alexander Pechtold, fervent voorstander, feliciteerde alvast de tegenstanders van het associatieverdrag van Europa met Oekraïne.

Pechtold zei tegen de NOS dat hij verwacht had dat het ja- en nee-kamp dichter bij elkaar zouden liggen. Tweede Kamerlid Marit Maij van de PvdA – ook een voorstander – zei het jammer te vinden dat het lijkt dat de opkomst onder de 30 procent blijft.

SP-leider Emile Roemer, die actie voerde tegen het akkoord, zei ,,verrast” te zijn door de uitslag. Volgens de exitpoll van Ipsos in opdracht stemde 64 procent tegen en 36 procent voor het verdrag. ,,Ik ben heel blij met deze uitslag. Het verschil is overduidelijk.”

De exitpoll kent een marge van 3 procent.