nederland

Politie haalt norm spoedmeldingen niet altijd

Door ANP - 06 april 2016

DEN HAAG (ANP) – De norm die de politie zichzelf heeft opgelegd voor spoedmeldingen, in 90 procent van de gevallen binnen 15 minuten ter plaatse, wordt niet gehaald. In 85 procent van de gevallen is de politie wel op tijd.

,,In de stedelijke gebieden halen we de norm wel”, zei politiechef Oscar Dros van de eenheid Noord-Nederland woensdag. Dros gaat over de reactietijden bij de Nationale Politie. ,,Het probleem doet zich vooral voor in enkele landelijke en uitgestrekte gebieden met een relatief lage bevolkingsdichtheid.”

Volgens de politiechef is het duidelijk dat het percentage omhoog moet, maar hij denkt ook dat 90 procent niet overal haalbaar is. ,,Het halen van de norm vraagt in sommige landelijke gebieden een grote investering van mensen en middelen.”