nederland

Politiechef Akerboom naar Landelijke Eenheid

Door ANP - 01 april 2016

DRIEBERGEN (ANP) – Politiechef Erik Akerboom gaat vrijdag op bezoek bij de Landelijk Eenheid. Hij gaat naar aanleiding van een verhaal in De Telegraaf de zorgen met de collega’s bespreken. ,,Hij gaat er heen om te horen hoe het precies zit”, aldus een woordvoerster van de nationale politie.

De krant meldt dat er crisis is bij de Dienst Speciale Interventies (DSI), de antiterreureenheid van de politie. Volgens de krant verwijt de DSI de politietop dat zij nooit iets terug hebben gezien van het extra geld dat beschikbaar is gesteld voor de dienst. Tussen de 20 en 30 miljoen die door het ministerie van Veiligheid en Justitie was gereserveerd voor deze dienst zou niet zijn geïnvesteerd.

Ook zou er sprake zijn van een verziekte sfeer op de werkvloer, tekort aan materieel, permanente overbelasting en het niet afschermen van privégegevens.