nederland

Rechtbank garandeert Van Rey eerlijk proces

Door ANP - 04 april 2016

ROTTERDAM (ANP) – De rechtbank in Rotterdam heeft de van corruptie verdachte Roermondse politicus Jos van Rey (70) maandag een eerlijk proces gegarandeerd. ,,We zitten hier om dat te waarborgen”, zei de rechtbankpresident aan het begin van een reeks zittingsdagen, die tot 7 juni duren.

De rechtbank ging aan het begin van het proces tegen de oud-wethouder en voormalig lid van de Eerste en Tweede Kamer (VVD) in op diens uitspraken dat hij het vertrouwen in de rechtstaat was verloren.

Van Rey zei in zijn openingswoord dat de doorzoeking in zijn woning in Herten en de daaropvolgende mediastorm ,,grote impact” hebben gehad op zijn leven en dat van zijn gezin. ,,Het is onbeschrijfelijk wat wij hebben meegemaakt”, aldus Van Rey.