nederland

Rotterdam zondag in teken van marathon

Door ANP - 05 april 2016

ROTTERDAM (ANP) – Grote delen van Rotterdam zijn zondag onbereikbaar voor het verkeer. Dan vindt Marathon Rotterdam plaats, het grootste eendaagse sportevenement van Nederland. Vorig jaar kwamen daar bijna 1 miljoen bezoekers op af.

De marathon was in een recordtijd uitverkocht. In totaal doen 17.500 deelnemers mee aan de afstand van ruim 42 kilometer. Ook de kwart marathon en de business runs waren nog nooit zo snel uitverkocht. Op zaterdag worden ook nog verschillende wedstrijden voor kinderen gehouden. In totaal doen 40.000 lopers mee aan de verschillende afstanden.

Deelnemers en toeschouwers kunnen zaterdag en zondag gratis gebruik maken van de Rotterdamse P+R parkeergarages Kralingse Zoom, Slinge en Alexander. Voorwaarde voor het gratis gebruik van deze parkeergarages is dat de bezoekers aansluitend gebruik maken van het openbaar vervoer.