nederland

Ruim 100 mensen in stille tocht Maastricht

Door ANP - 08 april 2016

MAASTRICHT (ANP) – In Maastricht hebben vrijdagavond ruim honderd mensen meegedaan aan een stille tocht ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslagen in Brussel op 22 maart. Speciale aandacht ging uit naar Alexander en Sascha Pinczowski, de broer en zus uit een Maastrichts gezin die bij de zelfmoordaanslag op vliegveld Zaventem omkwamen.

De stille tocht begon om 20.00 uur vanaf van de Markt en voerde naar het Vrijthof. Daar voerde burgmeester Annemarie Penn-te Strake het woord. De familie van de broer en zus was niet aanwezig. Zij waardeerden het initiatief van enkele fracties uit de gemeenteraad van de Limburgse hoofdstad, maar vonden het te emotioneel om erbij te zijn, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Door de aanslagen kwam ook een Nederlandse vrouw uit Deventer om.