nederland

Ruim 40 buschauffeurs bij staking Almere

Door ANP - 05 april 2016

ALMERE (ANP) – Ruim veertig buschauffeurs hebben zich dinsdagochtend in Almere gemeld bij de staking om de veiligheid in de bussen te verbeteren. ,,Het loopt goed hier”, aldus Jan Heilig van FNV Streekvervoer. ,,Er wordt met de bussen niet uitgereden. Het hele management is er ook. De sfeer is goed. We wisten dat er bereidheid was om te staken en dat blijkt ook aan de opkomst.”

De buschauffeurs staken dinsdagochtend tot half tien. Er rijden geen bussen in Almere en geen streekbussen naar Amsterdam, Hilversum en Utrecht.

Connexxion had een kort geding aangespannen om de staking te verbieden. De vervoerder vond dat de reiziger door de actie te veel wordt gedupeerd. De rechtbank in Utrecht oordeelde maandag echter dat de actie van FNV Streekvervoer door mocht gaan.