nederland

School Zoetermeer ontruimd wegens brand

Door ANP - 18 april 2016

ZOETERMEER (ANP) – Het Erasmus College in Zoetermeer is maandagochtend ontruimd wegens een brand. Enkele honderden leerlingen moesten het gebouwencomplex verlaten en naar buiten. De brandweer kon het vuur snel blussen, waarna de leerlingen weer naar binnen konden, aldus een woordvoerder.

Volgens hem zitten er 1900 leerlingen op de middelbare school.

De brand was tijdens werkzaamheden ontstaan op het dak van een schoolgebouw aan het Van Doornenplantsoen. Het vuur ging langs de muur een van de schoolgebouwen in. De brandweer moest een deel van de gevel weghalen om bij de brand te kunnen.

Meerdere panden

De school bestaat uit meerdere panden. Uit voorzorg waren ook de andere schoolgebouwen ontruimd. De leerlingen kunnen het beschadigde gebouw voorlopig niet in, aldus de woordvoerder.

De andere gebouwen zijn niet beschadigd. De leerlingen uit het beschadigde gebouw worden elders ondergebracht.