nederland

Sneller uitsluitsel over vrijwilligerswerk

Door ANP - 05 april 2016

DEN HAAG (ANP) – Als een vluchteling een aanvraag indient om vrijwilligerswerk te mogen doen, dan handelt het UWV zo’n verzoek voortaan binnen twee weken af. Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) heeft daarover afspraken gemaakt met de uitkeringsinstantie. Nu neemt zo’n aanvraag meestal een week of vijf in beslag.

,,Ik ben er groot voorstander van dat een vluchteling na aankomst in ons land zo snel mogelijk vrijwilligerswerk gaat doen. Zo maakt hij of zij kennis met onze taal, samenleving en arbeidsmarkt”, aldus Asscher dinsdag. ,,Dat is een groot voordeel op het moment dat deze vluchteling een verblijfsstatus krijgt en een reguliere baan gaat zoeken.”

Bij de behandeling van een aanvraag checkt het UWV of de inzet van een vluchteling bij vrijwilligerswerk niet ten koste gaat van een betaalde baan van iemand anders.