nederland

Solidaridad breekt met Panamees adviesbureau

Door ANP - 09 april 2016

UTRECHT (ANP) – Ontwikkelingsorganisatie Solidaridad heeft per direct alle contacten met het Panamese adviesbureau Mossack Fonseca verbroken. Solidaridad heeft dat gedaan nadat de organisatie via de zogenoemde Panama Papers in verband werd gebracht met brievenbusfirma’s en belastingontwijking.

Dagblad Trouw en Het Financieele Dagblad schreven zaterdag dat Solidaridad een internationaal netwerk van internationale brievenbusfirma’s heeft. Ze zou dochterorganisaties in Midden- en Zuid-Amerika via een in Panama geregistreerde stichting betalen. Op die manier hoeft de organisatie geen belasting te betalen over internationale transacties.

,,Deze beweringen zijn onjuist. Van het ontwijken van belasting is geen sprake. Er worden in het kantoor in Panama simpelweg geen activiteiten ontwikkeld waarover belasting betaald hoeft te worden”, verklaart Solidaridad.