nederland

‘Spreek Widodo aan op zwakke positie arbeider’

Door ANP - 22 april 2016

AMSTERDAM (ANP) – De rechten van werknemers in Indonesië zijn alleen maar verder ingeperkt en verslechterd sinds het aantreden van president Joko Widodo. Zo heeft zijn regering een wet aangenomen waardoor de vakbonden niet meer zelf over een minimumloon kunnen onderhandelen. Dat zegt de FNV vrijdag. Widodo kwam donderdagavond in ons land aan voor een bezoek van een dag.

De vakbond vindt dat premier Mark Rutte de slechte situatie van Indonesische werknemers op de agenda moet zetten. ,,Zeker nu Nederland voorzitter van de Europese Unie is, kan hij niet anders dan dit probleem aankaarten”, aldus FNV-voorzitter Ton Heerts.

Het is voor het eerst in zestien jaar dat een Indonesisch staatshoofd Nederland bezoekt. Het bezoek begint vrijdagochtend officieel met een werkontbijt op het Catshuis in Den Haag met de minister-president en enkele leden van het kabinet.