nederland

‘Steken scheids is poging tot doodslag’

Door ANP - 18 april 2016

DEN HAAG (ANP) – De man die zaterdag bij een voetbalwedstrijd in Den Hoorn met een stanleymes in de richting van de scheidsrechter stak, blijft twee weken vastzitten op verdenking van poging tot doodslag. Dat meldt het Openbaar Ministerie maandag.

De 39-jarige man uit Den Haag kwam bij de pupillenwedstrijd tussen de E5 van Den Hoorn en de E4 van Haaglandia (spelers in de leeftijd van 9 en 10 jaar) het veld oplopen nadat hij al een paar opmerkingen gemaakt had tegen de scheidsrechter. Hij trok een mes en probeerde de arbiter te steken. De scheidsrechter kon dit ontwijken maar kreeg wel een klap tegen zijn hoofd.

De dader werd overmeesterd door andere toeschouwers. Een persoon raakte daarbij lichtgewond. Of de man die het veld inkwam een vader van een van de spelers is, is niet bekendgemaakt.