nederland

Stille tocht voor doodgestoken Haagse jongen

Door ANP - 14 april 2016

DEN HAAG (ANP) – In Den Haag hebben donderdagmiddag zo’n tweehonderd mensen meegelopen in een stille tocht voor de achttienjarige jongen Oussama. De Hagenaar werd een week geleden doodgestoken. Een vijftienjarige plaatsgenoot zit vast als verdachte. ,,De tocht is respectvol verlopen. De familie is daar blij mee”, zei een politiewoordvoerster.

De tocht ging van wijkcentrum Mariahoeve, via het NS-station naar de Hofzichtlaan, waar de steekpartij was. Deelnemers zetten een boodschap of hun gevoelens op papier en die teksten werden vastgemaakt aan witte ballonnen en opgelaten.

Op verzoek van de nabestaanden werd het een tocht tegen zinloos geweld in het algemeen, zonder spandoeken of foto’s. Veel deelnemers hadden gehoor gegeven aan de oproep om witte kleding aan te trekken.