nederland

Thierry Baudet terecht

Door ANP - 06 april 2016

RIJSWIJK (ANP) -Thierry Baudet is weer terecht. Baudet, een van de initiatiefnemers van het referendum, liet aan RTL Nieuws weten dat hij woensdagochtend ziek wakker werd. Hij heeft inmiddels gestemd.

,,Heel vervelend, ik was vannacht ineens ziek”, aldus de EU-criticus. ,,Ik werd onwel, misschien een combinatie met de ontlading. Inmiddels ben ik weer op de been en heb ik gestemd.”

Baudet gaf dinsdag aan om 12.00 uur in de Amsterdamse Haarlemmerstraat te gaan stemmen, maar tot de teleurstelling van het verzamelde journaille bij de Posthoornkerk kwam de EU-criticus niet opdagen. Op Twitter ontstond woensdagmiddag spontaan de hashtag #whereisthierry. Baudet heeft de afgelopen tijd fel campagne gevoerd voor het referendum, en tegen het associatieverdrag tussen de Europese Unie en Oekraïne.