nederland

Tips leiden naar verdachte 3 verkrachtingen

Door ANP - 08 april 2016

AMSTERDAM (ANP) – De politie heeft in Purmerend een 34-jarige man opgepakt die ervan wordt verdacht dat hij eind januari in Amsterdam drie vrouwen heeft verkracht. Dit gebeurde nadat tips waren binnengekomen na het tonen van beelden in opsporingsprogramma’s op tv.

De man werd donderdag aangehouden in een woning. Inmiddels is gebleken dat zijn DNA overeenkomt met de DNA-sporen die in de drie onderzoeken waren aangetroffen, aldus de politie. De verdachte zit vast.

De verkrachtingen waren eind januari. Op 28 januari trok een man een vrouw van haar fiets op de H.J.E. Wenckebachweg en verkrachtte haar. Twee dagen later werd een jonge vrouw in de Maassluisstraat verkracht in de lift van een appartementencomplex. Nog een dag later sloeg de verdachte toe bij de Sloterplas.

De politie toonde in opsporingsprogramma’s beelden van een man die de telefoon van een van de slachtoffers wilde verkopen in een belwinkel. Er kwamen meer dan vijftig tips binnen. Daaruit kwam ook een mogelijke naam van de verkoper van de telefoon naar voren. Verder onderzoek leidde naar zijn verblijfplaats.

Uit eerder onderzoek was al gebleken dat de drie verkrachtingen zijn gepleegd door dezelfde dader.