nederland

Toeschouwers gooien fakkel in kindervak

Door ANP - 08 april 2016

BREDA (ANP) – De politie heeft drie personen aangehouden die vrijdag tijdens de voetbalwedstrijd NAC Breda – RKC Waalwijk een vuurwerkfakkel in een supportersvak met kinderen hadden gegooid. De verdachten werden achterhaald door de Bredase thuisclub, die de politie had ingeschakeld. Er raakten geen kinderen gewond, aldus NAC.

De fakkel was afkomstig uit het uitvak in het Rat Verlegh-stadion, waarin de aanhangers van RKC zaten. Algemeen directeur Remco Oversier van de Waalwijkers kondigde aan dat de daders ,,kei- en keihard” aangepakt worden. ,,De drie aangehouden malloten krijgen allen een dik stadionverbod”, aldus Oversier. ,,Ook alles wat de club en/of mensen heeft geschaad, wordt direct doorbelast.” De directeur noemde het gedrag van de fans ,,ontoelaatbaar en schofterig, RKC- en mensonwaardig”.