nederland

Toneelgroep De Appel boos, subsidie in gevaar

Door ANP - 29 april 2016

DEN HAAG (ANP) – ,,Stijgende verbijstering”. Dat overheerst bij Toneelgroep De Appel, nu de theaterinstelling subsidie dreigt kwijt te raken. Een adviescommissie van de gemeente Den Haag vindt dat De Appel niet uniek genoeg is en te weinig bezoekers trekt. De toneelgroep zou ruim 2 miljoen euro per jaar verliezen.

De Appel noemt het advies ,,op alle fronten zó afwijzend, dat het vragen oproept”. De toneelgroep vindt het ,,opvallend en treurig” dat de cultuuradviseurs geen rekening houden met de overgang ,,naar een nieuw beleid met een nieuwe artistiek leider”.

De commissie heeft vrijdag advies gegeven over de verdeling van cultuursubsidies. Volgens het advies zou Den Haag meer geld moeten uitgeven om jongeren te stimuleren, via urban en pop.