nederland

Twee man langer vast na geweld motorbendes

Door ANP - 11 april 2016

ROTTERDAM (ANP) – Twee verdachten blijven langer vastzitten na de massale knokpartij van afgelopen donderdagavond tussen motorbendes bij hotel Van der Valk in de Rotterdamse wijk Blijdorp. De twee worden ervan verdacht dat ze wapens hadden. Ze werden maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalde dat ze nog twee weken in hechtenis blijven.

Bij de confrontatie tussen leden van de motorclubs Mongols en Hells Angels werd gevochten en geschoten. De politie pakte in totaal 23 verdachten op.

Justitie beschouwt vijf van hen niet langer als verdachte. De zestien anderen, die maandag en zondag ook vrijkwamen, blijven dat wel, aldus een woordvoerster van het Openbaar Ministerie.

Oproep aan publiek

Het OM had graag gezien dat één van de zestien ook langer in voorarrest was gebleven wegens openlijk geweld. Maar de rechter-commissaris bepaalde anders.

Meer arrestaties worden niet uitgesloten. Justitie is ook nog op zoek naar getuigen en beeldmateriaal van het geweld. Dat komt ook doordat de camera’s van het hotel deels niet werkten. In opsporingsprogramma’s op tv zal een oproep worden gedaan aan het publiek.

‘Wonder’

Bij huiszoekingen bij verdachten op negentien locaties zijn vrijdag vuurwapens, messen, slag- en (stroom)stootwapens, drugs en vals geld gevonden. Doodsbange getuigen vertelden de politie dat bij de vechtpartij messen, hamers en vuurwapens werden gebruikt.

De politie noemde het een ‘wonder’ dat geen gasten of personeelsleden van het hotel gewond zijn geraakt. Onder de vechtersbazen was wel een gewonde. De politie verwacht niet dat verdachten aangifte tegen elkaar zullen doen.