nederland

Twee man langer vast na geweld motorbendes

Door ANP - 11 april 2016

ROTTERDAM (ANP) – Twee verdachten blijven langer vastzitten na de massale knokpartij van afgelopen donderdag tussen motorbendes bij hotel Van der Valk in de Rotterdamse wijk Blijdorp. De twee worden ervan verdacht dat ze wapens hadden en werden maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalde dat ze nog twee weken in hechtenis blijven.

Bij de confrontatie tussen leden van de motorclubs Mongols en Hells Angels werd gevochten en geschoten. De politie pakte in totaal 23 verdachten op. Justitie beschouwt vijf van hen niet langer als verdachte. De zestien anderen, die maandag en zondag ook vrijkwamen, blijven dat wel, aldus een woordvoerster van het Openbaar Ministerie.

Het OM had graag gezien dat één van de zestien ook langer in hechtenis was gebleven wegens openlijk geweld. Maar de rechter-commissaris bepaalde anders. Meer arrestaties worden niet uitgesloten.