nederland

UMC Utrecht onder verscherpt toezicht

Door ANP - 14 april 2016

UTRECHT (ANP) – Het Universitair Medisch Centrum Utrecht is voor zes maanden onder verscherpt toezicht gesteld, maakte de Inspectie voor de Gezondheidszorg donderdag bekend.

Het ziekenhuis wordt al sinds oktober vorig jaar nauwlettend in de gaten gehouden, naar aanleiding van een aantal calamiteiten op de afdelingen Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO) en Hoofd-Hals Chirurgische Oncologie (HHCO).

De inspectie heeft onderzoek ingesteld naar de kwaliteit en veiligheid van de zorg op de afdelingen KNO en HHCO en ook breder binnen het UMC Utrecht. Met het instellen van verscherpt toezicht kijkt de inspectie of de directie van het UMC Utrecht de noodzakelijke stappen zet bij ,,het herstellen van het vertrouwen in de kwaliteit en veiligheid van zorg” binnen het UMC Utrecht. De problemen bij het UMC Utrecht werden aan het licht gebracht door onderzoeksprogramma Zembla.