nederland

Verdachte schietpartij Zwolle vrijgelaten

Door ANP - 09 april 2016

ZWOLLE (ANP) – Een 21-jarige man uit Wijhe die was opgepakt in verband met een schietpartij op de Wijheseweg in Zwolle, is zaterdagavond vrijgelaten. Hij is niet langer verdachte in de zaak, meldt de politie. Een andere man die was aangehouden, een 22-jarige Zwollenaar, was eerder op de dag al op vrije voeten gesteld. Ook hij is niet meer verdacht.

De schietpartij deed zich nacht van vrijdag op zaterdag voor. De politie kreeg om 01.45 uur een melding van een schietincident op de Wijheseweg, even buiten Zwolle. Twee mannen uit Zwolle (22 en 24 jaar) raakten gewond. De twee liggen in het ziekenhuis. Een van hen raakte levensgevaarlijk gewond. Zijn toestand was zaterdagmiddag stabiel.

Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk. De politie is op zoek naar getuigen.