nederland

Verdachte Schiphol is dakloze Pool

Door ANP - 13 april 2016

SCHIPHOL (ANP) – De man die dinsdagavond bij Schiphol Plaza werd aangehouden in verband met een ‘verdachte situatie’, is een dakloze Pool. Dit heeft de marechaussee woensdagmiddag laten weten. De verdachte verkeerde onder invloed van alcohol.

,,De man zei tegen de marechaussees dat hij een terrorist was. Hij had twee rugtassen bij zich”, aldus de Koninklijke Marechaussee. De man werd daarop aangehouden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onderzocht dinsdagavond zijn achtergebleven bagage, maar daar bleken geen gevaarlijke stoffen in te zitten.

Een eerste inspectie door een hond van de marechaussee wees uit dat er mogelijk gevaarlijke stoffen in de rugzakken aanwezig waren.

Dezelfde avond werden nog twee personen bij de luchthaven aangehouden. Volgens de marechaussee had dit echter niets met de eerste arrestatie te maken en werden de twee na korte tijd weer vrijgelaten.